Webdesign_brainstorm

Lær at designe en moderne og stilsikker hjemmeside

z13

Er du helt ny til webdesign, kan det være noget af en udfordring at vide præcist hvad du skal have fokus på når du begynder design processen. Det kan være du er mere til den teknologiske side af tingene, og ved meget mere om hvordan man koder og får tingene til at virke ordentligt, end hvordan man lige får det hele til at se pænt ud. Så gerne at ville have hjælp til det, er der ikke nogen skam i.

Mange finder det også overvældende, hvor mange ting der rent faktisk er at holde styr på når man skal til at opbygge en hjemmeside. Man skal ikke blot tænke over at den ser godt ud, også at den ser godt ud på alle slags platforme og samtidig er brugervenlig og nem for besøgende at finde rundt i.

Hvad er det vigtige at have fokus på, når du overvejer hvordan du skal sætte din hjemmeside op? Hvad skal du huske at tænke over, for at din hjemmeside bliver mest behagelig at klikke rundt på for fremtidige besøgende? Alt dette og meget mere kan du finde svar på i nedenstående artikel.

Vær ikke bange for at tage inspiration

Bliv enig med dig selv om et overordnet tema du gerne vil have at din hjemmeside skal have. At have styr på dette på forhånd gør det meget nemmere at skabe en rød tråd i din hjemmesides design.

Webdesign_drupral

Er du helt på bar bund omkring tema, så skal du ikke være bange for at tage inspiration fra hjemmeside du selv kan lide at besøge. Besøg en af disse sider, klik rundt og læg mærke til hvad ved designet der er behageligt. Er det rart der er en masse at kigge på? Kan du bedst lide når der er meget minimalistisk?

Du behøves heller ikke at være bange for at kopiere andre hjemmesider. Du skal selvfølgelig ikke bare kopiere hvordan en anden hjemmeside ser ud, men når man tænker over det, så ligner rigtig mange hjemmesider faktisk hinanden.

Ofte er der blot nogle små ændringer i farverne og skriften, men layoutet er meget ens. På samme måde kan du også sagtens lade dig inspirere af hvad du finder behageligt ved andre hjemmesider, og overføre dette til din egen.

Husk at tænke over platformen

Når du sætter din hjemmeside op, er det vigtigt du tænker på hvilken platform du gerne vil have den skal ses på. Tænker du mest at den skal ses på computeren, så koncentrerer dig blot om hvordan hjemmesiden vil komme til at se ud på en computerskærm.

Webdesign_

Men ønsker du at din hjemmeside også skal se flot ud på henholdsvis mobil og tablet, så hav dette i mente når du sætter din hjemmeside op. Mange hjemmesider ser rigtig flotte ud på en computerskærm, men forsøger du at åbne selv samme hjemmeside op på din mobil er det hele pludselig hulter til bulter og umuligt at finde rundt i.

Ved at have dette i baghovedet allerede i starten af din design proces, slipper du for at skulle ændre en masse i dit webdesign når du først har designet din hjemmeside egnet til computere.