arbejdsplads

3 ting du skal huske at give dig selv lov til, selvom du har travlt

z13

Du kan hurtigt komme til at bruge det meste af din tid på at arbejde, når du starter en ny virksomhed. Sådan er det bare, og det kræver selvfølgelig da både dedikation og hårdt arbejde at få noget godt op at køre. Men det er faktisk ret vigtigt, at du husker at afsætte tid til andre ting i livet også. Ellers kan du i sidste ende stå tilbage med stress og brudte relationer, så husk lige at stikke fingeren i jorden engang imellem, og sig til dig selv, at der skal være mere i livet end benhårdt arbejde. Her får du tre ting, som du skal huske at sætte tid af til.

Familiens og vennernes store dage

Det er bare rigtig vigtigt at være der for dem, du holder af. Det gælder både familie og venner. Forhold kræver opmærksomhed, og selvom du har rigtig travlt, er det altså vigtigt, at du lige sætter lidt tid af til at ses med de mennesker, der fylder i dit liv.

Især er det vigtigt, at du husker at komme til de store dage, som markerer noget ganske særligt. Om det er din onkel og tantes kobberbryllup eller din bedste vens fødselsdag betyder ikke så meget, så længe du husker at møde op. Det kan godt være, at det ikke lige passer ind i kalenderen, men så må du få det til at passe. Og huske lige at medbringe en gave til babyshower  – det er bare ikke så fedt at stå der uden.

Tag på ferie

Det kan godt være rigtig svært at huske, men det er altså bare vigtigt at komme lidt væk af og til. Det behøver ikke at være i 14 dage, og du behøver heller ikke at tage til dyre destinationer på den anden side af jorden. Det kan også være helt fint med en weekendtur til Sverige eller en uge på charterferie i Sydeuropa.

Det vigtige sådan set bare, at du får set noget andet, og at du kommer ned i gear. Vi har alle sammen brug for at komme væk fra arbejdet, og det samme gælder, når man ejer sin egen virksomhed. Så selvom det er svært, så løsriv dig fra arbejdet, og sæt et par dage ind i løbet af året, hvor du tager ud og opdager verden!

Få motionen ind i hverdagen

Denne her er både vigtig for din fysiske og mentale sundhed. Du ved sikkert godt, hvor sundt det er at få motion, men det kan også være rigtig svært at presse ind i en lang arbejdsdag. Især hvis du skal tage dig sammen til at smutte ned i fitnesscenteret efter arbejde, hvor du mest af alt har lyst til at falde om.

Heldigvis er der alternative metoder, du kan tage i brug, så det behøver ikke altid at være så tidskrævende at få rørt sig. For eksempel kan du nøjes med at lave en tur, eller du kan investere i et løbebånd, som du benytter derhjemme. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser, for så længe du får rørt dig, er det helt i orden, at det er på dine egen præmisser.

løbebånd