kvinde arbejder

Tilpas din arbejdsrutine derhjemme

z13

I dag hører vi meget om hvor vigtigt det er, at man etablerer en god arbejdsrutine, som man sørger for at få lavet noget, når man ikke befinder sig på et fysisk kontor og har andre at skulle stå til ansvar for. Og det er da også meget rigtigt, at man til en vis udstrækning bør have en rutine, så man kan få lavet noget – men vi mennesker er jo heller ikke robotter og nogle gange bør hverdagen ikke følge et skema til punkt og prikke. Læs med her for at se hvordan du kan tilpasse din arbejdsrutine derhjemme, når det passer dig bedst.

Kvinde arbejder udenfor

Hvad skal køre på rutine?

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at en arbejdsrutine er meget vigtigt at have og kan være en nødvendig forudsætning for, at vi rent faktisk får lavet noget. Men det er nu ikke alting der behøver at være på rutine. 

For eksempel behøver du ikke drikke kaffe på præcis samme tidspunkt og sidde ved præcis samme skrivebord, som du gør det alle andre dage. Det er okay at lave om på nogle af tingene af og til, imens man holder fast i nogle aspekter af sin hverdag.

Beslut dig for at gå i gang med at arbejde på faste tidspunkter hver dag. På den måde gør du det nemmere at indstille din hjerne til at vide, hvornår den rent faktisk skal arbejde. Det kan minimerer den mængde gode undskyldninger den finder på for, hvorfor du i stedet bør bruge et par timer på at se kattevideoer.

Men andre aspekter af arbejdsdagen bør du lade stå mere frit, som for eksempel der hvor du sidder.

Kvinde arbejder i sengen

Skiftende arbejdsplads

Når vi arbejder hjemmefra, skifter vi ikke arbejdsplads på den måde ment, at vi skifter adresse og tager et andet sted hen for at arbejde. Men vi har dog stadig et valg om at vælge hvorhenne i vores hjem vi vil arbejde netop den dag.

For eksempel gør det ikke spor, hvis du den ene dag vælger at sidde i sofaen og lave dit arbejde, imens du på andre dage føler, at du har behov for den struktur, som det at sidde ved dit skrivebord giver dig. 

Lad det være op til dig selv at bestemme netop den dag. Du er trods alt ikke den samme person hver dag. Nogle gange vågner du op med mere motivation end andre dag – og nogle gange vågner du også op til bedre vejr end andre.

Hvis du har noget arbejde, der ikke kræver at du sidder foran en skærm, kan du passende bevæge dig ud til dit havebord og slå dig ned. Spred dine arbejdspapirer ud på bordet foran dig og slug noget sol, imens du får lavet dit arbejde. Ofte kan det også give dig en hel del mere motivation til rent faktisk at lave dit arbejde.

Omvendt har du formentlig lyst til at putte dig på sofaen under et tæppe på regnfulde dage. Lad det være op til dig (og vejret) hvordan din arbejdsrutine skal tilpasses fra dag til dag.