drupal

Sådan kan du bruge Drupal i din virksomhed

z13

Drupal er et meget populært CMS, som kan hjælpe dig med at organisere dokumenter og information til deling med andre. Det kan måske virkelig som et lidt uoverskueligt koncept. Derfor får du her en forklaring af Drupals opbygning samt måder, hvorpå det kan være gavnlig for dig med en mindre virksomhed under udvikling.

Hvad er Drupal?

Drupal er et stykke gratis open source-software. Det kan både bruges af enkelte personer eller af flere brugere på samme tid. Det kræver ikke den store tekniske snilde og er meget nyttigt i forhold til at oprettere og administrere mange forskellige slags hjemmesider. Brugerfladen består af en platform til at redigere og administrere indhold samt en udviklingsflade.

Drupal kan bruges til mange forskellige slags sider. Disse tæller blandet andet personlige hjemmesider, virksomhedshjemmesider, portaler, forummer, blogge, intranet til internt brug og sociale netværk. Det er skrevet i et programmeringssprog, der hedder PHP. Dette er let at lære, og som sagt er Drupal meget brugervenligt.

Softwaren kan bruges ligeså snart, det er blevet downloadet. Det kan hentes flere steder på internettet, og der findes flere nyttige udvidelser, som kan optimere dine muligheder samt din brugeroplevelse. Du kan for eksempel bruge Drupal til at oprette indhold med flere forfattere, ligesom man kan i Google Docs, til at lave nyhedsbreve, podcasts, billedgallerier, til at uploade filer og meget mere.

Derfor skal du bruge Drupal i din voksende virksomhed

Som ejer af en mindre virksomhed, har du sikkert behov for at opbygge og udvikle på din hjemmeside konstant. Selv hvis du er god til teknologi, kan det være en tidskrævende og besværlig proces. Her kan Drupal hjælpe dig, for du får nemlig en god alt-i-en-løsning, som kan gøre det nemmere at administrere din virksomhed bedst muligt.

Mange store virksomheder bruger ligeledes Drupal. Det er måske ikke noget, man hører meget om offentligt, men tilfredshedsgraden er meget høj, og de færreste virksomheder bruger tid på at udvikle deres egne systemer til at holde styr på deres webbaserede del.  Noget af det bedste ved Drupal er, at det kan benyttes af de fleste. Det kræver ikke en masse ansatte eller introkurser. For det meste er det faktisk nok at downloade softwaren og måske læse lidt info til at starte op på.

Drupal kan bruges af alle virksomheder uanset om I sælger software løsninger eller noget så håndgribeligt som færdighække.

Drupal fungerer på mange måder ligesom de interfaces, du kender fra blogge. Det kan bare en del mere oveni. Derfor skalerer det også rigtig godt, hvilket gør det nemt at benytte Drupal, samtidig med at din virksomhed vokser og ændre sig. Fordi du hele tiden har mulighed for at udvide og bygge på, gør Drupal det muligt at tilpasse dit webindhold til virksomhedens rejse – selv hvis noget pludselig ændrer sig fundamentalt.

Mange generelle fordele

Det er ydermere en stor fordel ved Drupal, at udviklerne har et velfungerende fællesskab, hvor nye ideer og stabil udvikling prioriteres. Softwaren opdateres hele tiden, og nye moduler bliver frigivet. Disse er med til at udvide Drupals platform yderligere, og på den måde er det sandsynligt, at du kan finde en løsning på det, du står og mangler til din hjemmeside, uanset hvad det må være.

Endelig må det nævnes, at Drupal er meget sikkert at bruge. Det er naturligvis vigtigt for din virksomhed, at hjemmesiden kører, og at den er sikker at besøge for dine potentielle kunder. Det giver ufatteligt dårlig omtale, hvis der ligger malware eller andet skidt på din side. Har du brugerinformation lagret på din hjemmeside, skaber det ikke kun dårlig omtale, hvis du bliver hacket, men også juridiske problemer.

Heldigvis er Drupal kendt for at være det mest stabile og sikre CMS, der findes. I netværket sidder mange sikkerhedseksperter, som hele tiden undersøgen koden for svagheder. Derfor er det oplagt at overveje Drupal, hvis du står med behov for en brugervenlig hjemmeside, der skal være i stand til at vokse. Drupal har vundet flere awards og anbefales vidt og bredt. Forhåbentlig har du mod på at kaste dig ud i det, nu hvor du ved en smule mere om, hvordan det virker. God fornøjelse.