hjemmkontor

Sådan får du arbejde og dagligdag til at hænge sammen

z13

Under corona epidemien har mange danskere arbejdet hjemmefra for at mindske kontakten med andre mennesker. Corona har spredt sig til hele verden og er dermed en epidemi, som man skal tage meget alvorligt. Derfor er der også blevet lavet op og ned på alle menneskers dagligdag, da man helst skal blive hjemme bag egne døre. Det kan være svært at få arbejde og dagligdag til at hænge sammen, da alting foregår derhjemme. Det er vigtigt at du finder en balance imellem det hele således, at du kan få dagligdag og arbejde til at gå op i en højere enhed.

Få etableret en struktureret dagligdag

Det er vigtigt at du afsætter tid til hvornår det drejer sig om arbejde samt hvornår du har fri. Hvis du ikke kan skille disse ting ad, så kan det være svært at prioritere. Det nytter ikke noget at du begynder at støvsuge hjemmet imens du er på arbejde. Selvom du har et hul indimellem, så skal din koncentration være hundred procent på arbejdet. Lige så snart du har fri, kan du pakke computeren sammen og påbegynde de daglige pligter.

Hjemmekontor

Det kan være en god ide at du får etableret dig et kontor derhjemme, så du har mulighed for at lukke døren bag dig. På denne måde bliver du ikke forstyrret af forskellige arbejdsopgaver, der bare venter på at blive ordnet. Luk af for dine omgivelser og ignorer at der står opvask samt en vasketøjskurv fyldt med vasketøj klar til at blive ordnet.

Gør-det-selv-projekter

Under corona epidemien har mange danskere selv kastet sig ud i gør-det-selv projekter, da det ikke har været muligt at få eksperter ud for at hjælpe. Du kan google dig frem til mange ting og derfor vil du også kunne google dig frem til hvordan du f.eks. klarer udskiftning af stikkontakt. Der findes adskillige youtube videoer, hvor du kan se hvordan man skridt for skridt får udskiftet den gamle stikkontakt. Sådanne opgaver kan du kaste dig i krig med lige så snart arbejdsdagen er veloverstået.

Struktur giver overskud

Du får automatisk meget mere overskud i hverdagen, når du finder ud af, hvordan din hverdag skal være struktureret. På denne måde har du et bedre overblik over hvad der skal ordnes lige så snart du kan lukke din computer ned. Det er vigtigt at få lavet sine egne rutiner og især når man ikke ved hvor længe corona epidemien varer ved. Det gælder om at få så meget godt ud af det hele, så verden sammen kan komme ud på den anden side af corona epidemien.