Selvstændig

Få det online firma du drømmer om

z13

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i dag er mange, der drømmer om at løsrive sig fra chefer, planlagte arbejdstider og forudbestemte arbejdsmetoder. Derfor er der flere, der gerne vil være selvstændige, så de selv kan bestemme over deres arbejdsliv. 

Dog er det svært at finde ud af, hvor man skal starte. Det er især online, at det er en fordel at tage et kig indledningsvist. Her er der nemlig mange muligheder for at komme godt i gang uden at der gøres de helt store investeringer. Tag for eksempel et kig på et CMS-system som Drupal, der giver dig en god brugerflade for at skabe en brugervenlig hjemmeside.

Hjemmeside

Skab dig en god online platform, som opfylder dine behov

Herefter skal du afgøre med dig selv, hvad det er for en online platform, du gerne vil bygge op. Skal det være et sted, hvor du laver en shop, så dine kunder har mulighed for at købe en vare eller en ydelse af dig, eller vil du hellere dele ud af din viden og på den måde blive betalt via for eksempel sponsorater? 

Det er noget, der kræver grundig overvejelse. Dog er begge gode muligheder, da der i dag ses en stigende interesse for de online shops, som har en grad af bekvemmelighed med sig. Med disse kan man nemlig shoppe alt lige fra rejser til tøj hjemme fra sin sofa. 

Men der er også mange videnssider, som for eksempel nyhedssites som dagens.dk, der udgør en stor spiller i det online marked ved at berette om det, der foregår omkring os.

Du kan yde din ekspertise

Det kan også være, at du gerne vil yde din ekspertise inden for en bestemt branche. Det kan for eksempel være, at du tidligere har været beskæftiget inden for håndværkerbranchen, hvorfor du gerne vil starte op for dig selv som murer, tømrer eller elektriker. Eller det kan være, du har en stor interesse inden for madkunsten eller måske havearbejdet. 

Hvis det er inden for havearbejdet, kan du tilbyde din service, og du kan sælge de produkter, som der er behov for, når der skal skabes en god og grøn oase. Det kan for eksempel være diverse hækplanter, som alle beboelser med en privat ejer eller lejer har behov for, hvis de gerne vil værne bare en smule om deres privatliv og samtidig have lidt skyggehjørner i haven – og så er de flotte at se på.

Have

Start op med at blogge 

Det kan også være, at du bare gerne vil berette om dit liv og de historier, som fylder i din hverdag, hvorfor du prøver dig frem som det, der så populært kaldes for en blogger. Her er det vigtigt, at du er åben omkring dig selv og den måde, du lever dit liv på, og derfor skal du være villig til at dele ud af alt det, som sker i lige præcis din hverdag. 

Dette vil du hurtigt kunne tage et trin op med videoer på en kanal som YouTube og en profil på diverse online sociale medier som for eksempel Instagram. 

Der er et væld af muligheder 

Uanset hvad du vælger at gøre, så er der et væld af gode muligheder online, og derfor handler det blot om at finde ud af, hvad dit hjerte brænder for, og hvor du måske kan finde dig en niche. Og så er det bare med at komme i gang og finde ud af, om du ud fra en drøm kan gøre dig en karriere, der kan vare ved og give dig en tryg og økonomisk sikret hverdag.