kode

Sådan sikrer du dig de bedste arbejdsforhold, når du skal kode

z13

Arbejder du med kodning? Så er du sikkert også udmærket klar over, at det kan være et meget krævende arbejde, hvor hjernen hele tiden arbejder på højtryk. Derfor kan man som koder komme på ekstra hårdt arbejde, hvis arbejdsforudsætningerne ikke er optimale. Måske sidder du dårligt, eller det kan være, at der er forstyrrende elementer i rummet. Måske er der tale om noget helt tredje. Er forholdene for dårlige, kan det være særligt belastende for ens psyke, og det kan være bevirkende til, at man udvikler stress. Heldigvis er der ting, du selv kan gøre for at skabe de bedste forudsætninger, når du skal kode. Lyder dette relevant for dig? Så læs med herunder og bliv meget klogere. 

Sove

Sørg for at du er godt udhvilet inden arbejde

Når man koder, er det vigtigt, at man kan arbejde meget effektivt i mange timer ad gangen. For at kunne bevare koncentrationen, er det derfor yderst vigtigt, at man er klar i hovedet under arbejdet. Måden, man sikrer sig det på, er at være rigtig godt udhvilet inden arbejdet. Men hvordan kan man sikre sig, at man får en god nats søvn? Rigtig mange danskere oplever søvnproblemer, der både går udover deres arbejde og deres livskvalitet generelt. Der er heldigvis en masse forskellige måder, man kan angribe det her problem på. En måde kunne for eksempel være at fjerne mobiltelefonen fra soveværelset. Når man bliver udsat for det blå lys fra mobilskærmen lige inden, man skal sove, kan det nemlig være sværere at falde i søvn. Derudover kunne det være, at den seng, du sover i i øjeblikket, ikke er den rette for dig. Vil du have flere gode råd til den gode nattesøvn, så følg dette link.  

Sikr dig at dit arbejdsmiljø er uden forstyrrelser

Udover at være godt udhvilet er det en vigtig faktor, at dit arbejdsmiljø er optimalt. Er temperaturen den rette i lokalet? Sidder du godt i din kontorstol? Bliver du jævnligt forstyrret af støj fra gaden udenfor? Det kan være ting som disse, der kan hæmme din arbejdsevne. Tag et grundigt kig på din arbejdsstation, og se efter, om der er noget, du kan forbedre. Du kan starte med at rydde op i alt det, der kan være med til at forstyrre dit fokus. Herefter bør du overveje, om komforten er så god, som den kan være. Når man skal sidde ned og arbejde koncentreret i lange perioder ad gangen er det for eksempel vigtigt, at man har en god kontorstol.

hund

Din hunds cyklus kan forstyrre din arbejdsro

Har du hund, kan denne også hurtigt gå hen og blive ekstremt forstyrrende for dit work flow. Med det sagt menes der ikke, at du bare skal aflive din hund for at kunne kode i ro og mag. Men det kan være en rigtig smart idé, at sætte dig ind i din hunds løbetidscyklus. På den måde kan du lettere koordinere dine arbejdstimer. Vil du vide mere om løbetid, så følg dette link: https://canem.dk/blog/hvor-lang-tid-er-en-hund-i-loebetid.