Hjemmekontor

Mulighederne blomstrer i en nedlukket verden

z13

Danmark lukker ned. Danmark lukker op. Danmark lukker lidt ned. Danmark lukker måske op. Danmark lukker helt ned igen. Danmark lukker måske snart op igen? 

Det er utrolig svært at gøre sig klog på den prekære situation, vi står i. Den ene dag glæder vi til sommeren, hvor festivaler, rejser og store sportsbegivenheder kan blive afholdt. Den næste dag er vi helt nede i kulkælderen og må klamre os til væggen for at finde en smule retning i livet. 

Men hvorfor så ikke glemme alt det fokus på, hvornår tingene bliver som de plejer. Hvorfor ikke fokusere på alle de muligheder, der er dukket frem i denne besynderlige tid? 

Forvirring

Hjemmearbejde og hjemmekontor

Samfundssind blev årets ord i 2020, en anden god kandidat til listen kunne være hjemmekontor. For hjemmekontoret er om noget blevet hyper aktuel. 

Hvordan kan man indrette sit hjem, så det virker mest som alt andet end sit hjem. Hvordan holder jeg fokus på skærmen, når mine børn render rundt og larmer. 

Det er alle sammen problemer, vi har måttet håndtere på hver vores måde. 

En ting er dog sikkert, vi klarede den indtil videre, så hvorfor skulle vi ikke kunne blive ved lidt i endnu. Det er et lys forenden af tunnelen, om lyset er spinkelt eller kæmpestort kan være svært at anskue, men i hvert fald er der håb. 

Fokus dine kræfter på de faktiske opgaver

Indtil da må du fokusere på de opgaver, du har forhånden. De opgaver er formentlig blevet ændret en del. Du skal pludselig bruge mere tid på kommunikation, på opsætning af skærme, programmer og diverse onlinemøder. 

For mange mennesker har du oplevet, hvilket gave det er at have en smule erfaring eller viden om forskellige medier. Når der skal rettes til på hjemmesiderne, som boomer i coronatiden, er det en kæmpe begrænsning ikke at have en basal forståelse af CMS. 

Det er måske der, du skal bruge nogle af de kræfter, der ellers bliver brugt på at ringe og holde møder. Når behovet er så stort, og meget andet arbejde bliver udskudt, forsinket eller bare erstattet, så skal du være klar til at omstille dig og holde øjne og øre åbne. 

Computer

Mere alsidig hverdag

En anden ting coronakrisen har givet os er mere fritid. Om fritiden så per definition er god, kan være en længere diskussion. I hvert fald er vi blevet stillet med mere tid til små og store projekter. 

Det lader sig komme til udtryk, når du pludselig finder ud af, hvad afskærmning er. Du finder ud af, at det skal installeret på din terrasse, og det kan kun gå for langsomt. Om det stiller dig med styrkede kompetencer på arbejdsmarkedet, kan der nok slås tvivl om, men den fordriver tiden, og den er der masser af under en nedlukning.