Hjemmeside design

Gør Webdesign til en barneleg, med Drupal

z13

Der findes i dag utallige muligheder for at få en gratis hjemmeside. Internettets kæmper, som Google of Facebook tilbyder det, men også et hav af andre firmaer. Der kan du nemt oprette websider med hjælp af skabeloner, uden at du behøver at lære html eller java programmering. Der er heller intet i vejen med det æstetiske. De fleste webside skabeloner er flotte, og der er rigtigt mange at vælge imellem.

Hvad er så knasten? Fordi et eller andet må der jo være i vejen.

Hjemmeside design

Problemet er, at med disse gratis færdigretter har du kun meget lidt kontrol over din webside. Facebook vil bandlyse dig, når de ikke bryder sig om din sides indhold. Google, og mange andre,  giver dig en gratis side, fordi sådan kan de aflure endnu mere information om dig. Og information, personlig data, er i dag en værdifuld handelsvare.

Der er en anden mulighed: Lær webdesign med hjælp af avanceret CMS software. Fx med Drupal. Det er endda helt gratis fordi Drupal er open source. CMS står for content management system. På godt dansk, et system for at styre indholdet på en webside.

Det er pærelet at lære at kode

At du skal lære at kode i html og andre webdesign sprog, kan virke lidt skræmmende. Men det er det faktisk ikke. Der er masser af muligheder på nettet, hvor du får hjælp og gratis instruktion til webdesign. Det eneste du skal bidrage med er tid og interesse.

Med CMS software som Drupal kan du lave websider som denne webside om teenagerlivet. Du kan skrive blogs og debatindlæg, og CMS gør det nemt at fylde indhold på en webside. Billeder, video clips, sound bites, spørgeskemaer og undersøgelser, og meget mere.

IT

Du kan også nemt integrere en webshop. Det er en måde at tjene penge på med en webside, men der er også andre muligheder.

Selv om du skal lære at kode i html, er der ingen behov for at genopfinde den dybe tallerken. Der findes nemlig skabeloner for alle disse elementer. Du kan også kopiere koden for de elementer du ønsker fra andre websider, og så redigere den.

Du behøver ikke være voksen for at lære webdesign

Tværtimod. Unge har det særdeles let med at lære kunsten at kode. Hvis du er halvvoksen, er du jo vokset op med Internettet som en naturlig del af livet. Du kan sagtens lave webdesign med en tablet eller endda en smartphone.

Måske har du en god forretningside? Der er i dag mange teenagere-iværksættere. Gode ideer har jo intet med alderen at gøre. Og i dag er det så nemt som aldrig før, at omsætte en god ide til en forretning. En webside er et af de første skridt for at komme i gang. Alt du behøver for at lave en god webside er lidt tid og interesse. Resten kommer af sig selv, ved at du prøver dig frem.

Det er bare at komme i gang.