computer hjemme i stuen

Hold vanerne i orden – også når du arbejder hjemme

z13

Selvom de fleste efterhånden begynder at kunne se en mere normaliseret arbejdsdag foran dem, kan der sagtens gå et stykke tid, før kontoret får en at se igen. 

Af den grund kan mange føle frustrationen være ved et bristepunkt, og have problemer med at fokusere. Selvom det selvfølgelig er forståeligt, at man gerne vil have en mere normal hverdag igen, er det stadig vigtigt at holder ens arbejdsmentalitet ved lige.

Mange har efterhånden fået skabt sig nogle faste vaner ved hjemmearbejdet, men samtidig kan disse også hurtigt falde fra hinanden, hvis der opstår stressende situationer. For at få mest muligt ud af arbejdsdagen, er det dog vigtigt, at få eventuelle stressfaktorer ud af hverdagen. 

toiletruller på stribe

Toiletvaner kan ikke altid være fastlagte

Alle har nok prøvet at skulle på toilet, når det ikke nødvendigvis lige passer ind i ens arbejdsrutine. Samtidig, har mange også prøvet, at flygte til toilettet på kontoret, hvis tingene lige har nået et stressniveau der kræver rum til at tænke. 

Her har hjemmearbejdet faktisk været en fordel for mange, da der ikke nødvendigvis er nogen til at kigge en over skulderen. Det kan dog også give problemer, hvis man ikke har fået købt nok toiletpapir da det stod på indkøbssedlen.

Der er ikke mange ting der er mere irriterende, end at opdage en tom rulle, uden en frisk ved siden af. Især hvis man ikke ser det inden man er gået i gang. Her plejer kontoret som regel at have en ekstra stående, men derhjemme er det som bekendt eget ansvar. 

Af den grund, kunne man gøre sig selv en tjeneste, og købe i større portioner, så man ikke pludselig skal på spontan indkøbstur midt i arbejdsdagen.

hjemmetræning i fokus

Selvom du har hørt det før, er motion stadig vigtigt

Det kan være man også til tider har problemer med maven, og får drukket en kop kaffe for meget i forhold til hvor meget aktivitet man får presset ind i hjemmearbejdet. Det kan både problematisk af flere årsager, da det både kan have effekt på ens fysiske og psykiske velvære gennem arbejdsdagen. Det er virkelig vigtigt for ens fokus når man arbejder, at man har fået løbet sig en tur eller anden aktivitet man føler sig mere klar på.

Det giver overskud at få lavet noget aktivt. Det giver for de fleste også langt bedre toiletvaner, bedre fokus og måske endda overskud til at lære noget nyt. Har man eksempelvis ikke fået sat sig ind i nøglebegreber i arbejdslivet, som CMS, ECM og WCM, kan man med fordel gøre sig klogere når man har fået sat gode rammer for hverdagen. Det kunne jo være, at det gav noget ekstra værdi senere i ens karriere.