computerskærm

Det kan du gøre, når du har siddet foran computeren i for lang tid

z13

Meget af vores arbejde nutildags er centreret omkring computeren og anden form for teknik. Især i corona-tider udføres adskillige møder online, mens også excel-ark, statistikker og andet kontorarbejde udføres foran en skærm. På den ene side er det enormt praktisk at kunne arbejde på den måde, men hvis man også i sin fritid gerne tilbringer tid foran computeren, kan man nogle gange mangle en smule afveksling i hverdagen. Det kan være, at det er på tide, at du udforsker nye hobbyer eller måske omstrukturerer den måde, du bruger internettet og din computer på. Her får du en lille guide til, hvordan du kan få kroppen i gang uden at skulle nedprioritere din yndlingsserie eller podcast. 

fitnessur

Skærmtid

Grunden til at så mange benytter sig af deres enheder er, at det er så utrolig nemt. Ofte kan arbejdet også færdiggøres hurtigere på en computer end i virkeligheden. Fordelene ved at benytte sig af sit tekniske udstyr er på den måde mange, og man skal blot være opmærksom på, at ens forbrug ikke tager overhånd. Frivillig skærmtid i ens fritid er for mange en stor afslapnings-faktor, og de kan ikke forestille sig noget bedre end at tænde for Friends og lytte til dåselatteren, imens stearinlysene brænder og teen damper. Nogle gange kan man dog alligevel få lyst til at opleve noget nyt, og så kan det være en god idé at opsøge et nyt hobby, der engagerer og motiverer en. 

Motion

At få rørt vores krop og træne vores muskler spiller en kæmpe stor rolle for både vores fysiske og psykiske velvære. Motion kan være med til at reducere risikoen for at udvikle angst, depression og stress, hvilket allesammen er lidelser, der kan gøre meget i hverdagen uoverskueligt. Måske det lige kræver en smule overtalelse og omtanke, før man begynder at dyrke sport regelmæssigt, og det er helt i orden. Det tager nemlig et stykke tid, før man er kommet ind i rutinen og rent faktisk kan synes, at det er sjovt at dyrke motion. Som nybegynder kan man med fordel investere i et smart og funktionelt fitnessur, der endda kan have adgang til 4G. På den måde kan man tage sin yndlingsmusik eller podcast med sig på den morgenlige løbetur og behøver ikke at fravælge teknikken.

grillkød

Madlavning

Også madlavning kan være en rigtig god måde at komme af med sine firkantede øjne på. At lave mad begynder for mange som en nødvendig ting, der senere hen direkte udvikler sig til en passion. Mulighederne indenfor madlavning er uendelige, og der findes altid et ukendt krydderi, en fremmed opskrift eller en særlig blancherings-metode at lære. Hvis du mangler en udfordring i køkkenet, kan det være, at det er på tide, at du investerer i din egen rygeovn. Du kan se det store udvalg af rygeovne på rygeovntilbud.dk. At lære en rygeovn at kende og ryge sit eget kød kan være et super spændende projekt, der kan motivere dig til at rejse dig fra computerskærmen. Tiden er inde til at afprøve noget nyt, og du kan altid trøste dig ved, at tv-serien sagtens kan være tændt i baggrunden.