virksomhed

Når du skal op starte virksomhed

z13

Der findes i virkeligheden ikke en rigtig eller forkert opskrift på det at starte op som selvstændig. Alligevel træder mange håbefulde nystartede ved siden af og deres projekt ender med at blive en saga blot. Mange ting skal være på plads, inden en virksomhed kan få luft under vingerne og før den kommer godt fra start. Derfor handler det i høj grad om at have godt styr på dit produkt, at finde de rette økonomiske løsninger og ikke mindst besidde den rigtige mængde tålmodighed og gåpåmod.

Fra god ide til virkelighed

En ting er den gode ide, som med garanti er langt sværere at finde, end de fleste regner med. Noget andet er at gå fra god ide til virkelighed. Mange forudsætninger skal være på plads, for at dit projekt skal ende med at lykkes og indbringe dig den økonomiske gevinst, som gerne skulle være guleroden for enden af snoren. Derfor er det altid en god ide at afsøge et marked, inden du beslutter dig for at gå videre med en god ide. Kontakt mulige konkurrenter, undersøg ideens gang på jorden og mulige interesserede partnere.

kontor

Styr på din hjemmeside

Hjemmeside er alfa og omega for en hvilken som helst virksomhed, især den nystartede. Det er her du præsenterer dit produkt, din ide og dig selv. Sørg altid for at din hjemmeside er lækkert sat op, at den er overskuelig og at den afspejler det produkt, som du forsøger at sælge til masserne. En dårlig hjemmeside kan være den visse død for enhver virksomhed.

Gang i det gode netværk

Som tidligere nævnt, så er det i et tidligt stadie af dit arbejde vigtigt, at du finder nogle interesserede at sparre med. Opsøg virksomheder som kan hjælpe dig videre i jagten på perfektion. Det gode netværk er mange ting. Det er også ham fra gymnasiet, som har taget en uddannelse som fotojournalist og tager de fede billeder. Det er hende, som er blevet revisor og det er ham der kan sælge sand i Sahara. De gode kontakter og det brede netværk vil langt hen ad vejen kunne hjælpe dig i alle tænkelige retninger og åbne døre, som ellers ville være lukket. Brug derfor en del energi på at netværke og pleje dine relationer som nystartet virksomhed.

møde

Opsøg mulighederne

I forbindelse med det gode netværk vil der 9 ud af 10 gange opstå uforudsete muligheder, som måske kan være værd at gribe. I stedet for at flygte fra de muligheder som byder sig, så kan det somme tider være en god ide at opsøge dem. I stedet for at vente på dit momentum, så opsøg det aktivt og oplev, at det med garanti har en gavnlig effekt på din virksomheds gang her i verden. Det er ofte i det uforudsete, at de største succeser vil opstå og når du griber en chance. Det er dog vigtigt, at du er kritisk og at du forstår at vælge til og fra i forhold til din virksomheds profil.

Få styr på økonomien og den svære start

Endelig er der det økonomiske aspekt ved at starte op selv. Det kan i den forbindelse være nødvendigt med det gode lån til at starte op på. Det er i den forbindelse vigtigt, at du har for øje, at dit lån skal være et realistisk et af slagsen. Det skal kunne hjælpe dig igennem den første usikre tid, men det skal også kunne betales tilbage igen, når din virksomhed giver profit.