hjemmeside design

Hvordan laver du en god hjemmeside?

z13

Når du laver en god hjemmeside, som du gerne vil bygge din forretning ud fra, så er det vigtigt at den er tip top stand. Design af hjemmesiden skal være lækker og ren at se på og det skal samtidig være nemt for brugeren at benytte sitet. Samtidig skal brugerne af din hjemmeside vide sig sikker på, at den information de får på hjemmesiden faktisk er noget de kan stole på.

Så hvordan laver du en hjemmeside, hvor ikke kun design men også brugervenlighed og troværdig bare spiller?

kode

 

Design

Som sagt betyder design utroligt meget. Der er ingen der har lyst til at bruge særlig langt tid på en hjemmeside, der enten er rodet eller direkte grim at kigge på. Brugeren kommer i hvert fald ikke til at klikke meget længere end måske kun forsiden, hvis det skær i øjnene bare af at kigge på den.

Så overvej grundigt hvordan du stiller din hjemmeside op, før du udgiver den til hele internettet med dets ofte meget bedømmende øjne. Overvej farver, former og kanter. Tænk over hvilke billeder du sætter op og hvad disse intuativt fortæller brugeren af din hjemmeside.

 

Brugernemhed

Brugernemhed hænger en del sammen med design og så alligevel ikke rigtig. Du kan for eksempel godt have en grim hjemmeside, der er nem at navigere.

Hvis brugeren har svært at finde rundt på din hjemmeside, så kommer de ikke meget længere end forsiden. Dårlig brugerbenyttelse er for eksempel, når det er svært at finde nødvendig information på din hjemmeside om blandt andet de produkter, du sælger. Eller det kan være, at der tilsyneladende ikke er nogle muligheder for brugeren for at komme væk fra forsiden og længere ind på sitet.

Sørg for at lave rigeligt med genveje, så brugeren har nemt ved at navigere rundt. Men du må heller ikke  overvælge dine brugere med for mange valgmuligheder. Det virker forstyrrende frem for guidende.

 

Troværdighed

Troværdighed er et lidt mere kompliceret aspekt at tage hensyn til. Selvfølgelig skal de ting, som du skriver om og måske endda sælger på din hjemmesiden være troværdige. Del vil sige, at brugerne skal have tillid til, at du faktisk står bag dine ord. Hvis du for eksempel har en hjemmeside, der handler om biler, og du skriver om at huyndai i40 er en fantastisk bil, så forventer de også at det er sandt.

bil

Hvis brugerne først mister troværdigheden til det du skriver om, så mister de hurtigt interressen for din hjemmeside. Og det er utroligt svært at få folk tilbage igen, så allerede har afvist din hjemmeside én gang.