Kontor med computer

Derfor er det vigtigt med selvforkælelse, når du arbejder meget ved computeren

z13

Har du din egen hjemmeside eller et firma, som du driver over nettet? Måske du bare arbejder generelt meget ved en computer? Så må du ikke glemme at forkæle dig selv lidt i ny og næ. Det kan være hårdt for både krop og sjæl at sidde ved en skærm det meste af dagen. Læs med her og få idéer til, hvordan du kan gøre dig selv en tjeneste med lidt selvforkælelse en gang imellem. 

Når du sidder meget ved en computer og arbejder, er der flere ting, som du må have in mente. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan din krop har det, når du arbejder. Dette gælder selvfølgelig også dit mentale helbred.
Selvom mange mennesker måske primært arbejder for at få mad på bordet, skal det stadig være sjovt og spændende at arbejde. Læs med her og få tips til, hvordan du kan gøre din hverdag lidt sjovere en gang imellem. 

Kvinde dyrker yoga

Mærk efter i kroppen

Generelt er det vigtigt, at du altid mærker efter, hvordan din krop har det. Dette gælder især, når du sidder ved en computer og arbejder det meste af dagen. Først og fremmest sidder du på en stol hele dagen. Dette er ikke altid den bedste position, og det er i hvert fald ikke rart at sidde så meget stille. 

Sørg for at komme op og gå små ture i løbet af din arbejdsdag. Du kan forkæle dig selv lidt ekstra en gang imellem ved fx at lave lidt yoga i den pause. Ved at strække musklerne ud, får du dem til at slappe af, og du undgår at være for anspændt i kroppen. Forkæl dig selv med en god yogamåtte og noget rart yogatøj

Du bør også sikre dig, at du har et arbejdsbord, som har den rette højde. Din skrivebordsstol er mindst lige så vigtig. Er det en stol, som støtter rigtigt i lænden, og sikrer, at du kan sidde rank det meste af dagen?

De rette omstændigheder

En form for selvforkælelse, som du bør indtænke i din hverdag, er den langvarige selvforkælelse. Dette er fx dine omgivelser. Sidder du i et dejligt, naturligt belyst lokale? Er du generelt glad for at gå på arbejde?

Det kan være nogle meget små ting, der skal til, for at du føler, at din hverdag bliver meget skønnere. En ting, som det er nemt at gøre noget ved, er fx den kaffe, du drikker. Bliver det aldrig til andet end kedeligt instant kaffe? Så kan du overveje at investere i en god kaffemaskine. Med et bliver hverdagen langt sjovere. En sådan ændring vil du og dine medarbejdere, hvis du har nogle sådan, sætte enormt meget pris på i længden.

Gave

Beløn dig selv når du har arbejdet ekstra hårdt

Det sidste tip, som vi vil give dig, er, at du sørger for at belønne dig selv. Dette er en glimrende motivation for at arbejde hårdt. Aftal nogle forskellige deadlines med dig selv, og planlæg en lille gave eller noget andet, når du har klaret denne opgave. På denne måde vil du arbejde hårdt og målrettet og samtidig føle dig dybt motiveret. 

En passende gave kunne fx være noget nyt udstyr til den hobby, du dyrker. Det kunne også være noget lækkert undertøj, som du ville blive rigtig glad for i længden. Det er kun fantasien, der sætter grænser!