arbejde derhjemme

Sådan kan du effektivt klare hjemmearbejdet og de huslige pligter

z13

Hvis man har valgt at arbejde hjemmefra, enten fordi ens arbejdsplads har givet mulighed for dette eller fordi man er selvstændig og har valgt at have hjemmekontor, så kan det være svært at finde den rigtig kombination af arbejde og huslige pligter. Det er meget individuelt hvad der fungerer bedst for en. 

rengøringsmidler

Brug huslige pligter til at få ro i hovedet 

Ingen kan klare at arbejde helt koncentreret i 8 timer. Det gælder både på hjemmekontoret og et “rigtig” kontor. Men når man befinder sig på en arbejdsplads, så kommer de små afbræk fra arbejder ret naturligt i form af kollegaer man kan sludre med ved kaffemaskinen. 

Når man derimod arbejder hjemmefra, så kan man nemt komme til at sidde for længe foran skærmen, hvilket ikke nødvendigvis øger ens produktivitet og koncentration. I stedet er det en god idé aktiv at tage sig nogle små pauser fra sit arbejde, så hovedet lige får et pusterum. For nogle er det bedst blot at sætte sig et andet sted i hjemmet med en kop kaffe, for andre kan de nå en lille praktisk pligt i hjemmet. 

Dette kunne for eksempel være at rense ovnen. Tit kræver sådan noget som ovnrengøring at et middel sidder og virker i en længere periode, så hvis man bruger sin eftermiddagspause på at smøre ovnen ind, så kan den være klar til at blive renset af når du har fyraften. 

hund

Giv dit kæledyr noget opmærksomhed  

Dit kæledyr kan også fungere som en god lille pause fra arbejdet. Sæt dig i en fem minutters tid og nus din hund i dens hundeseng. Bagefter vil du have energi til igen at dykke ned i dit arbejde. 

Tit kan man godt føle at man ikke bruger nok tid med sin hund, på trods af at man har været hjemme hele dagen. Fordi man har forsøgt at være effektiv og produktiv hele tiden. Men hvis du bare bruger nogle minutter hist og her på at tale med den, så vil du ikke have den samme dårlige samvittighed overfor din hund. I kan begge være glade for at have brugt en kort men god tid sammen.