teknologihoved

Har du overvejet at lære at spille et instrument når du holder pause fra skærmen?

z13

Mange er glade for at have sig en hobby. Noget de kan bruge deres fritid på, dermed føles det tit som om ens fritid bruges på en bedre måde end hvis man bare ser fjernsyn. Det er altid godt at have en hobby, men hvis du ende ikke har fundet en der passer til dig og dit temperament, kan det også virke frustrerende når ens venner og begyndte taler om deres seneste hobby. Har du nogensinde overvejet om du burde lære at spille et instrument?

Musikundervisning kan virke stimulerende

Der findes rigtig mange fordele ved at vælge en musikalsk hobby. Udover som nævnt ovenfor, at det kan give en en følelse af at bruge sin tid bedst muligt, så kan det også styrke andre kvalifikationer man har.

Nogle oplever for eksempel at de i takt med at de lærer at spille et givent instrument, bliver bedre til at forstå matematik. Eller at det at de i forvejen var gode matematiske, hjalp dem til bedre at lære at spille på instrumentet. Dette skyldes at noderne til musikken man spiller er inddelt på en matematisk måde og dermed stimulerer den samme del af hjernen. Så måske det kan være en ekstra motivation at vide at du muligvis kan styrke dine matematiske evner ved at spille på et instrument.

Tag musikken med dig ud

At lære at spille på et instrument betyder ikke nødvendigvis at du bliver nødt til at opholde dig indendørs. Hvis du vælger et instrument der er nemt at transportere, så kan du snildt tage det med dig og spille ude i det fri eller hjemme hos nogle venner.

klaver

I sommerperioden kan det være rigtig hyggeligt at bruge de sparsomme solskinstimer vi oplever udendørs, hvis du kan fortsætte man med din yndlingshobby er det jo kun et ekstra plus.

Nogle instrumenter der kunne være nemme i denne forbindelse kunne være klarinet, violin eller den klassiske guitar. Netop en guitar er helt oplagt i denne forbindelse. Derudover er den et sikkert hit rundt om bålet på en lun sommeraften. Det vil helt sikkert blive taget godt imod af dine venner. Såfremt du er blevet god til at spille på den. For at finde mere inspiration til hvilken guitar du skal vælge, læs her.

Vælg instrument ud fra din musikstil

Uanset hvilket instrument du vælger at kaste dig ud i at lære, så kan det være en rigtig sjov og givende proces. Det fantastiske ved musik er jo at der findes så mange forskellige instrumenter, men også stilarter af musik. Derfor kan du vælge et instrument ud fra hvad type af musik, du selv nyder at lytte til. Nogle instrumenter, for eksempel et klaver, giver dig mulighed for at spille mange forskellige slags numre. Dette skyldes at man har en helt særlig kontrol over tonerne, så uanset om du vil spille klassisk, jazz eller pop, er det muligt.Er du derimod helt pjattet med rock, vil det være bedre at vælge en elektrisk guitar.

På sigt kan du måske starte et band med dine venner, så bliver din hobby også en måde hvorpå du kan være social