Baby på gulvet

4 tips til at arbejde hjemmefra med en baby

z13

Hvis man er selvstændig eller bare har mulighed for at arbejde hjemmefra, så kan det være fristerende at beholde sit barn hjemme et par ekstra måneder efter barslerne. Selvom man måske tror, at det er relativt lige til både at arbejde hjemmefra og at passe sin baby, så kan man hurtigt komme til at føle sig overvældet, når man pludseligt står alene både med baby og arbejde. 

Derfor får de herunder 4 tips til, hvordan du kan arbejde hjemmefra med din baby. 

Arbejd hjemmefra

1. Gør ærinderne så lette som muligt

Når man både skal være der for sit barn og passe ens arbejde, så kan man hurtigt komme til at føle, at der ikke er nok timer i døgnet. Hvis man derudover har en række ærinder, så kan det føles helt umuligt at nå det hele. Derfor kan det være nødvendigt at springe over hvor gærdet er lavest.

I dag kan man købe det meste på nettet, hvilket kan være en stor fordel, hvis man er i mangel på tid. Bestil derfor jeres madvarer på nettet og få dem leveret til døren. Det samme gør sig gældende for tøj og udstyr til babyen. Tag på onlineshopping og få det hele overstået på en brøkdel af den tid, det ellers ville have taget dig. 

2. Skab en god døgnrytme 

En god døgnrytme kan ofte sikre én et par timers arbejde i løbet af dagen. Ved at lave en fast døgnrytme, så bliver dit barn vant til at skulle sove til middag på nogle bestemte tidspunkter. Og det er netop under middagslurerne, at du har muligheden for at arbejde. 

Hvis ikke I har en god døgnrytme, så ved du aldrig, hvor meget tid du får til at arbejde. Dette kan gøre det rigtig svært at planlægge andre aktiviteter i løbet af dagen, hvilket der naturligvis også skal være plads til. 

Mor og barn i solnedgang

3. Gør brug af babysitter-tilbud 

Mange nye forældre har heldigvis en solid omgangskreds af familie og venner, som ofte meget gerne vil bruge lidt tid sammen med ”guldklumpen”. Vær derfor ikke bange for at tage imod folks tilbud om at babysitte. Man kan ofte få nået en masse arbejde, hvis bedsteforældre eller veninder gerne vil passe babyen for et par timer. 

4. Accepter at det ikke er muligt at nå det hele 

I sidste ende så er det allervigtigste dit barn, og derfor er det vigtigt, at du lærer at acceptere, at nogle dage kan man bare ikke nå at gøre det hele. Sorter og prioriter i dit arbejde, sådan at du får nået det, som er vigtigst, først. På denne måde gør det ikke helt så meget, hvis den lille bestemmer sig for, at den ikke gider at sove resten af dagen.