Læsning

Sådan får du en hverdag, der får dig til at glemme stress og jag på jobbet

z13

Stress, og specielt stress der skyldes travlhed på jobbet, er et meget omtalt emne i vores samfund – og med god grund. Vi lever nemlig i et såkaldt konkurrencesamfund, hvor det hele handler om succes, penge og status, hvilket tit går ud over vores mentale helbred. Dette ses i høj grad blandt de unge, men det ses bestemt også blandt dem, der sætter karrieren før så meget andet. 

Der er selvfølgelig mange, der elsker at lave det, som de laver på arbejdet, men det er de færreste, der aldrig oplever at føle sig en smule presset, enten fordi de har en masse deadlines oveni hinanden, eller blot fordi der skal løbes ekstra stærkt.

Hvis du af og til føler dig presset, så er der nogle metoder, som du kan benytte til at koble fra, så du kan få en hverdag, hvor du glemmer jobbet i din fritid. Hvis dette lyder som noget for dig, så læs blot videre her.

Motion

Find en afslappet interesse

Når det kommer til at koble fra i hverdagen, så handler det om at finde en interesse, der får dig til at glemme det, som du laver på arbejdet. Der findes dog forskellige former for interesser, og det er ikke dem alle, der falder i enhvers smag. 

Den nemme interesse at samle op er en, der hører ind under den afslappede kategori. Dette kan være at læse informative og spændende artikler på det interessante nyhedssite nyheder24.dk. Det kan være læsning, madlavning, interesse for drupal eller måske at du tilmelder dig en strikkeklub. Det er nemt at tage fat på en af disse typer interesser, fordi det ikke kræver nogle specifikke evner, og de kan alle sammen gøres i dit eget hjem. 

Få sport ind i hverdagen

En interesse, der er sværere at inkorporerer i hverdagen, er sport, da de fleste typer indenfor sport kræver nogle evner. Dette holder tit folk tilbage, fordi de er bange for at være de dårligste på fodboldholdet eller lignende. 

Hvis du synes, det er lidt uhyggeligt at begynde på et hold, eller du blot ikke interessere dig for holdsport, så kan du overveje enten løb eller fitness, da det i langt de fleste tilfælde blot handler om at udkonkurrere dig selv og forbedre dine egne evner. Desuden er det en god måde at få lidt alene-tid ind i hverdagen, hvis du mangler en måde, hvorpå du kan få et afbræk fra familien – dog er det vigtigt at give din udkårne den samme mulighed, så du ikke lægger mere pres over på ham eller hende ved at tage tid til dig selv. 

guitar

Find dit kreative outlet 

Den tredje mulighed – men langt fra den sidste – er at finde et kreativt outlet. Mange af os udtrykker ikke os selv kreativt, fordi vi aldrig har fundet en måde, hvorpå vi har mulighed for at gøre det. De fleste af os stoppede nemlig med at tegne eller spille musik, fordi vi ikke følte, at vi var gode nok.

Hvis du har haft en interesse i enten at tegne eller spille musik, så handler det blot om at gøre følgende:  køb guitar og kom i gang igen – jo før jo bedre. 

En kreativ outlet er en god måde til at udtrykke dig selv, men det er også terapeutisk, fordi du glemmer verden omkring dig og koncentrerer dig om én ting over en længere periode – du fordyber dig så at sige, hvilket ikke er noget, som vi normalt tager os tiden til. Derfor er det en god interesse til at finde overskud i hverdagen.