Kvinde ved computer

Lær IT og lær fra dig bagefter

z13

At kunne lære fra sig er en gave, som nogle er blevet givet. Der er dem der nærmest er født til at være lærere eller en anden form for underviser. Uanset hvad de skal undervise i kan de gøre det og det er noget, som eleverne elsker. For det første skal man være meget selvsikker for at være god til at undervise. For det andet skal man være fagligt stærk. Men faktisk er det ikke helt så vigtigt, at man er faglig stærk, som det er vigtigt, at man er en god formidler. Det er det allervigtigste. Det kan sagtens være, at du ved en masse om for eksempel computere og IT. Måske er du endda en af de førende her i landet inden for netop det område. Det betyder dog slet ikke, at du nødvendigvis er egnet til at tage ud og lære andre at bruge computere og IT. Det er derfor vigtigt, at man gør sig selv det klart, hvorvidt man rent faktisk er en god formidler eller ej. Er man god til computere og er man en god formidler er det meget oplagt, at man underviser andre i at bruge computere, som man selv har lært det også. For eksempel kan du få hjælp med computerhjælp Roskilde, hvor du kan blive bedre til at undervise børn, ældre og andre borgere i at bruge computere. 

Mand ved computer

Brug tid på at udvikle dig med it

At være god til it er naturligvis vigtigt i en verden, hvor alt er underlagt computere. Det er dog også vigtigt, at man ikke bare lægger sig til at hvile på laurbærbladene. Der er nemlig konstant en udvikling i gang. Den skal man kunne hoppe med på for hvis ikke så mister man gejsten. Noget af det du altid skal sørge for det er at tage på forskellige kurser landet over. Der findes mange forskellige kurser og de er alle sammen lavet til at hjælpe dig med noget nyt. En ting er dog meget vigtig når det kommer til at vælge IT-kurser, og det er niveauet. 

Hvis man kommer til et IT-kursus, som er alt for svært lærer man ingenting. Måske ender det endda med, at man sidder og føler sig lidt dum fordi man ikke kan finde ud af det. På den anden side er det heller ikke hensigtsmæssigt hvis det er alt for nemt. For så kan man meget hurtigt sidde tilbage med en følelse af, at man slet og ret spilder tiden. Det er naturligvis heller ikke så smart, hvorfor det heller ikke er en ting man bør stræbe efter. At tage på et IT-kursus, som passer i ens niveau er derfor bedst. Hvis du sælg ender med at undervise i IT er det derfor vigtigt, at du tænker over hvordan du afgør om folk er gode eller ej. Det kan nemlig være med til at du giver det bedste mulige kursus, og det er du selvfølgelig mest interesseret i. 

Mand der lytter

Internettet kan give dig meget viden

Det er ikke ligefrem kontroversielt at sige, at du kan få den meste information online. Uanset hvad du ønsker at vide mere om kan du finde information om dette hvis blot du kigger på nettet. Er der for eksempel et særligt it-program eller en særlig computer du vil vide noget om kan du sagtens finde det på nettet. Der er dog også nogle lidt andre ting, som du kan blive klogere på. Gå for eksempel ind på siden https://www.luftgevaeret.dk og få en viden du ikke havde før. Det er en side, hvor du kan se en masse forskellige luftgevær. 

Selvom man måske kunne fristes til at tro det er det faktisk ikke en ulovlig side. Det er klart, at der kan være visse ting ved siden der er en smule ulovlige. Som udgangspunkt er der dog ikke tale om nogen som helst form for ulovlig side. Det du dog skal være opmærksom på er, at du lige har kigget nærmere på nettet så er det også vigtigt, at du forholder dig kritisk til det du ser da det ikke er alt du finder på nettet der er rigtigt.