ro i sindet

Sådan kan du tage det med ro når bilen svigter

z13

Generelt er biler meget robuste og pålidelige i dag. Men hvis du kører meget, så er det kun et spørgsmål om hvornår, og ikke hvis, at der sker et eller andet med bilen.

Det kan være at telefon appen ikke vidste at den ene tankstation i 50 km radius er lukket for renovering. Eller et af dækkene er punkteret og værktøjet til at skifte hjul ligger i sønnens bil.

Det behøver ikke engang være noget alvorligt som en motorskade. Når du er ude at køre, indebærer det muligheden for at du får brug for autohjælp.

En autohjælp abonnement koster ikke så meget. Men den kan spare dig for en masse besvær og stress.

bilullykke

De tre store

Alle lande i Europa har deres egne autohjælp virksomheder eller organisationer. Der findes også nogle internationale som Falck. Og hvor de ikke er til stede, så arbejder de altid sammen med de nationale autohjælp tjenester. Du er altså aldrig alene, lige meget hvor i Europa du kommer i knibe med din bil.

I Danmark findes der tre store autohjælp tjenester: Falck, FDM og Dansk Autohjælp, DAH.

DAH er den billigste af de 3, fordi de fokuserer først og fremmest på det danske marked. Men du kan også tilkøbe en SOS aftale som gælder internationalt.  Både Falck og FDM er aktive i hele Europa og også andre verdensdele.

Falck finder du her. Og her er en overordnet guide til autohjælp.

Hvilken slags hjælp kan du få?

Her en liste over den autohjælp du kan få i Danmark og hele Europa. Hvor meget hjælp du kan få i andre verdensdele kan være forskelligt fra land til land. Derfor skal du altid forhøre dig hos din autohjælp udbyder hvis du tager bilen udenfor Europa.

Det er hvad der er inkluderet i Europa:

  • Starthjælp – når du ikke kan få bilen startet, uanset årsagen. Om det er et fladt batteri eller fordi ægtefællen har kommet diesel i benzintanken, din autohjælp udbyder redder dagen og vil få bilen i gang.
  • Dækning i hele Europa – det befrier dig fra evt. bekymringer. Sker der noget med bilen kan du stadig fortsætte dine ferier, selv hvis det kræver en anden bil.
  • Lånebil – Skal bilen en tur på værksted, længere end du kan vente, får du en lånebil uden omkostninger. Så kan du fortsætte din ferietur som om intet var sket.
  • Værn mod overraskelser – med en vejhjælps aftale er du sikret mod uforventede udgifter, skulle der ske noget med bilen undervejs.
  • Kør videre uanset hvad – hvis bilen går i stå mens du er på vej til noget, får du og dine passagerer en taxa betalt, hvis det ikke kan betale sig med en lånebil.
  • Hurtig hjælp – autohjælp sker typisk indenfor en time. Du kan få hjælp 24/7.
  • Nødreparation/bugsering – kan du ikke komme videre uden en reparation vil autohjælp tjenesten udføre en nødreparation. Kan dette ikke lade sig gøre, bliver bilen kørt til nærmeste værksted.

Vær forberedt på alle måder

Autohjælp er dit bedste værn mod stress og ubehagelige overraskelser. Men husk også at være forberedt på evt. problemer på andre måder. Kører du fx om vinteren og i afsidesliggende områder er det en god ide med en nødpakke i bilen. Den skal indeholde vand, mad, lommelygte og batterier. Gerne også noget der kan holde dig varm hvis du sidder fast: et tæppe og udendørs tøj. En regn dragt kan være on god ide, og en god vinterjakke hvis du rejser i de koldere årstider.

afslappet