Drupal_kodning

Nysgerrig på Drupal?

z13

Du har sikker hørt navnet Drupal før, måske ved du endda hvad navnet dækker over – og måske endda hvad det kan bruges til?

Men Drupal er kort fortalt et moderne Content Management System (CMS), der bruges til at styre og organisere indhold i forskellige former for applikationer, det kan være alt lige fra webbaserede værktøjer, hjemmesider, spil, intranet og er et dynamisk system, hvilket betyder at flere brugere kan opdatere, redigere og vedligeholde indholdet.

Drupal er et open source projekt, på lige fod med fx WordPress og Joomla, og udgivet under GNU General Public License.

Hvorfor benytte Drupal?

Når man arbejder i kode, så ved man hvor vigtig den er – den skal være sikker, minimal, struktureret, og kunne fungere på flere forskellige devices, som kan være tablets, smartphones, pc eller tv.

Drupal_app

Alt hvad der har at gøre med kode er programmørens domæne, mens den der ejer fx en hjemmeside, skal have det sådan, at vedligeholdelsen er nem at gå til, det skal være simpelt, men samtidig intuitivt og pædagogisk indrettet – og det er her Drupal kommer til sin ret som et stærkt CMS, fordi Drupal kan levere på begge parametre.

Drupals styrker i praksis

Det der udmærker Drupal, set i forhold til andre CMS er strukturen med ”CCK felter” og ”Content typer”, hvor begge giver mulighed for at skræddersy indhold til en aktuel opgave, og ved senere lejlighed at føje nye funktioner til.

En moderne hjemmeside der skal redigeres i dag, kan indeholde mange elementer:

  • Billed-/filmgalleri
  • Blog
  • Webshop
  • Intranet
  • Forum

Hvis du forestiller dig at skulle vedligeholde fx en hjemmeside med kun et eneste indtastningsfelt, hvor du så kun fik et body-tag stillet til rådighed, og selv skulle frembringe resten, så kunne det hurtigt blive en lang og uoverskuelig proces med mange forskellige slags indhold.

Derfor er Drupal opdelt i forskellige typer af content, og opbygget i strukturerede CCK felter, planlagt efter funktioner, så bliver en hjemmeside nemmere og mere intuitiv at arbejde med.

Drupal_kodning

Hvem benytter Drupal i dag?

I Danmark bruges Drupal i stigende grad af både privatpersoner, men også hos foreninger, organisationer og firmaer – og der er mange der arbejder i systemet dagligt, og fordi det er open source, så kommer open source tanken videre til de kunder der fx køber en hjemmeside der er bygget med Drupal, fordi de nemt kan overtage udvikling og vedligehold af sitet.