Drupal

3 nemme hjemmesider at opsætte

z13

Når du først er begyndt at lære, hvordan man laver hjemmesider selv, står du på et eller andet tidspunkt sandsynligvis med nye færdigheder, som du gerne vil afprøve, men uden en hjemmeside at gøre det på. Så melder spørgsmålet sig som oftest. Hvilken hjemmeside kan jeg laver, som ikke kun er smart, men også giver en smule værdi? Du vil jo gerne have, at andre også kommer og kigger på din hjemmeside, i hvert fald en gang imellem. Her er tre bud på hjemmesider, der er nemme at sætte op og nemme at vedligeholde.

Den personlige hjemmeside

Da det med at lave hjemmesider først kom frem, var personlige hjemmesider et kæmpe hit. Templates poppede op til højre og venstre, så man hurtigt kunne opsætte en hjemmeside om sig selv. Trenden døde lidt ud efterhånden som de forskellige sociale platforme fik overtaget, og samlet de fleste på fælles sider for social selviscenesættelse. I dag er personlige hjemmesider mest noget for dem, der har interessant viden eller erfaring indenfor et emne og gerne vil dele netop den del af sig selv med andre.

Den personlige hjemmeside er nem at sætte op og kræver som udgangspunkt ikke specielt meget vedligehold. Du kan lave en hel side, dele din viden om et givent emne eller dine erfaringer, og afslutte projektet, eller du kan tilføje nye sider løbende, hvis du har lyst. Siden kan promoveres så meget eller så lidt, som du vil.

html

Den interessante blog

Blogs er stadig mægtig populære og minder langt hen ad vejen om en mere uformel form for personlig hjemmeside. Blogs er gode til sig som gerne løbende vil blive ved med at opdatere andre om dit personlige liv og dine oplevelser. Livsstilsblogs og rejseblogs er for eksempel meget populære, fordi de både er personlige, men også informative og spændende for andre, som ønsker at gøre noget af det samme som dig.

Du behøver dog ikke have verdens mest interessante liv, for at lave en god blog. Blogs er ligesom hjemmesider også gode til at dele information på. Har du en seriøs fritidsinteresse, kan du for eksempel også bruge den til at dele ud af din viden på. Du kan f.eks. hjælpe andre når de søger information om det bedste sted at gå til sang, eller relevante sammenligninger, når de vil købe deres første guitar. Bloggen kræver ikke regelmæssigt vedligehold, men fungerer bedst, hvis der kommer nyt indhold fra tid til anden.

Den praktiske og informerende side

Endelig kan du lave en helt upersonlig side, der er rent informerende og ikke handler om dig selv på nogen måde. Der findes millioner af sider online, der er til kun for at informere andre om alt, hvad de kunne have brug for at vide. Igen kan du vælge at bruge noget, du selv ved en masse om i forvejen, men du kan også nemt dedikere en side til emner, du selv vil undersøge.

Rigtig mange mennesker søger information om forskellige produkter før de køber dem. Her kan du være behjælpelig med sammenligninger af de bedste og mest populære produkter og vælge alt lige fra ny elektronik til gamer-stole. Samtidig kan du måske endda tjene lidt på affiliate links til de sider, der sælger produkterne, uden at du selv skal til at føre forretning online. Her er det dog bedst at have opdateret indhold på siden, specielt ved sammenligning af nye modeller og priser.