FYSISK VS. VIRTUEL SERVER

Befinder du dig i en i en situation, hvor du skal finde en rigtig god server til dit firma, får du her noget værdi- og indsigtsfuld viden om, hvilke servere der er værd at se efter lige nu. Der tales nemlig oftest om to typer overordnede servere, som er en fysisk server og en virtuel server. Derfor har vi set på, hvad der hver især taler for og imod ved begge typer servere.

Fysisk server

Som det ganske rigtigt ligger i ordet, er en fysisk server en fysisk computer, som indeholder en særlig hardware. Denne hardware medvirker til, at det er muligt for flere klienter at tilgå serveren på samme tid. Det kan være, at du har behov for, at der ligger et tungt økonomiprogram på din server, da du føler dig mere trygt ved at udlicitere hostingen af denne. Og med god grund. Skal du bruge en server pro, hvilket er et udtryk for, at du får en professionel server, som er særligt anvendelige i større virksomheder, hvor der er behov for en masse plads på serveren, er en fysisk stadig ret udbredt. Der ses dog en stigende tendens til, at forbrugerne vælgere at have deres data liggende i cloud-løsninger eller virtuelle servere.

Føler du behov for at have din helt egen personlige og fysiske server, som ikke deles med andre, er en fysisk og dedikeret server lige det, du skal have fat i. Her er det kun dig og udbyderen, der har adgang til den – men det vil naturligvis være din udbyder, der står for al drift osv., så du ikke skal røre en finger. En fysisk server er oplagt for dig, der gerne vil have din egen dedikerede server, hvilket er dyrere end en virtuel.

Virtuel server

En virtuel server er nok den form for server, der hitter mest lige nu. En virtuel server er faktisk en fysisk server, som ved hjælp af en særlig software bliver opdelt i mindre enheder, hvilket gør det muligt at dele en fysisk server. Den virtuelle fungerer på samme måde som en fysisk, og der er stadig mulighed for at tænde og slukke dem individuelt, hvis der er behov for dette. Den har nøjagtig de samme egenskaber som en fysisk, men det er billigere, fordi at man netop kan dele den med andre. På den måde sparer man penge på driftsomkostninger hver måned og mindre til vedligehold.

Vil du gerne finde en god og billig server, er en virtuel server klart vores anbefaling. Det er bedre udnyttelse af den fysiske hardware, hvilket er helt i tråd med flere forbrugeres ønsker om at spare på strømmen og være CO2 neutrale. Der er altså mulighed for at installere flere virtuelle servere på en fysisk server, hvilket gør den mere rentabel.

Uanset hvilken type server, du vælger, er parametre som disse vigtige at se efter:

 • Ram
 • Trafikmængde
 • Lagerplads
 • Backup
 • CPU-kerner

Yderligere gør du dig selv en stor tjeneste at vælge en udbydere af servere, som har mange års erfaring med server hosting, fordi det typisk er et ret godt pejlemærke for, at de ved, hvad de laver. Køber du for billigt i udlandet eller lignende, kan du ende med at købe katten i sækken og et mildest talt ustabil server, hvor du ikke har mulighed nærværende support, der kan hjælpe dig ved nedbrud.

Yderligere skal du se efter udbydere, der tilbyder:

 • Høj oppetid (99.99%)
 • Overvågning af datacenter
 • Stor sikkerhed
 • Varnish
 • Clustering
 • Loadbalancer
 • Mulighed for kompetent server management.

Vi håber, du har fundet svar på de spørgsmål, du eventuelt måtte have siddet med, således at du er i stand til egenhændigt at vælge en professionel server, der matcher dine behov.

Post Author: Admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *