BRUGER DU MICROSOFT? SÅDAN UNDGÅR DU DET NYE FUPNUMMER

Kriminalitet over internettet er udbredt som aldrig før, og det handler derfor om at undgå de mange fælder, der bliver lagt ud for dig. Der er efterhånden mange, som forsøger at franarre dig penge eller personlige oplysninger, når du bevæger dig rundt i det online univers, og du skal derfor altid være på vagt. Det er sågar kommet så vidt, at fupmagere udgiver sig for at være Microsoft i et forsøg på at lokke penge ud af godtroende og intetanende forbrugere. Der er dog nogle klare faresignaler, du skal være opmærksom på, hvis du ofte frekventerer det store internet. Specielt den nye fælde, hvor hackere udgiver sig for at være Microsoft, kan du helgardere dig mod med en række simple råd. Læs med her i artiklen, og find ud af mere omkring, hvordan du styrer uden om problemet.

Det nyeste skud på stammen – Hicurdismos

Har du Windows, og bruger du den tilknyttede antivirus-løsning, er det vigtigt, at du har paraderne oppe. Det nye trick, der bliver brugt af hackere, bygger på, at du vil modtage en besked, som kunne ligne noget, Microsoft havde sendt. I beskeden vil der fremgå et nummer, som du bliver anbefalet at ringe til. Det må du under ingen omstændigheder gøre, eftersom det føre til falsk teknisk support.

Beskeden fremgår ligner til forveksling den klassiske ”Blue Screen of Death”, som mange gennem tiderne har stiftet bekendtskab med. Dog er der noget anderledes ved denne fejlmeddelelsen, eftersom et telefonnummer vil fremgå, og det er her, du skal passe på. En ægte ”Blue Screen of Death”, hvilket meddelelsen også kendes som, er nemlig en kendt datafejl, hvor skærmen vil blive blå, hvorved computeren lukker ned. Dermed fremgår der altså ikke noget telefonnummer, som du bedes kontakte.

Simple råd til at opdage fupnummeret

At opdage dette svindelforetagende er ingen raketvidenskab, eftersom der er nogle simple retningslinjer, du kan følge. I de situationer, hvor der opstår en ”ægte” fejlbesked, vil der ikke fremgå et telefonnummer til support – nej, i stedet vil der blot være en fejlkode samt en hjælp til at finde yderligere information, når problemet skal løses. Dette råd er simpelt, men skriv det bag øret, da det kan redde dig for mange ubehagelige situationer.

Et simpelt råd er endvidere, at du skal holde dig fra pop-ups samt andre sider, hvor du har den mindste tvivl om, at det faktisk er Microsoft, der står bag. Er du bare en smule i tvivl, så ring i stedet til Microsofts officielle support. På den måde er du altid på den sikre side, hvis du skulle få brug for hjælp.

Vil du læse mere op dette, kan det være en rigtig god ide at læse Microsofts eget blogindlæg, hvor de kommer med yderligere information omkring problemet.

Post Author: Admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *